top of page
DSC03219.jpg

Tidligere koncerter

Maj 2024

100 år med
Else Marie Pade

I anledning af 100-året for Else Marie Pades fødsel i 1924 afholdt Vokalensemblet Vigdis tre koncerter i Vridsløselille Statsfængsel, der fejrede den danske musikalske foregangskvinde og hendes bidrag til udviklingen af dansk kompositionsmusik i det 20. århundrede.

 

Else Marie Pade var en pioner på sit område; hun var en af de første danskere til at komponere 'konkret musik' af optagede sekvenser med hverdagslyde og til at komponere fuldt elektroniske stykker.

 

Omdrejningspunktet for koncerten var en nyopførelse af Else Marie Pades elektroniske værk, Illustrationer (1995), i vokaltilpasset udgave, som bliver til i samarbejde med den internationalt anerkendte lydkunstner og komponist Jacob Kirkegaard. Ud over dette værk var repertoiret udvalgt, så det afspejler Pades udvikling som komponist, og bestod bl.a. af to nyskrevne værker af Frederik Vuust og Sofie Thorsen, komponeret til lejligheden.

 

Koncerterne fandt sted i Vridsløselille Statsfængsels Panoptikon den 4. og 5. maj 2024.

 

Koncerterne blev dirigeret af Poul Emborg.

Fotos:
Julie Konstantinovich Pedersen

Linnea Storgaard

DSC08402.jpg

Maj 2024

En skærsommernats drøm

x Danmarks Underholdningsorkester

& Adam Fischer

I pinsen 2024 sang Vigdis kor i en opsætning af Mendelsohns Skærsommernats drøm med Danmarks Underholdningsorkester i Konservatoriets Koncertsal under ledelse af dirigent Adam Fischer.

Koncerten blev dramatiseret af Thure Lindhardt og Johanne Louise Schmidt, som fremførte Shakespeares oversatte originaltekster.

Fotos af Toke Bjørneboe

Skærsommernatsdrøm_1.jpg

Februar/marts 2023

Farvel til madonna

I februar og marts 2023 var Vokalensemblet Vigdis en del af teaterforestillingen FARVEL TIL MADONNA på Teater Republique (Østerbro).
Forestillingen er skabt af det kunstneriske studio
How to Kill a Dog

Pressefotos af Sara Buthman

FTM-05-1400x933.jpg

Oktober 2023

Som i drømme

I efteråret 2023 afholdt Vokalensemblet Vigdis koncertrækken 'Som i drømme', som satte drømme i fokus. Koncerternes forløb skulle afspejle en søvncyklus: Fra den indledende overgang til sovende tilstand; over de fragmentariske sanseindtryk og synsbilleder, der udspiller sig i drømmestadiet; til den lille opvågning, før hele seancen gentager sig.

 

På lydsiden blev koret suppleret af lyddesigner Nina Vadsholt, som under kunstnernavnet NV-4 skaber smukke klangbilleder gennem en blanding af elektroniske lydeffekter og sang. I mødet mellem NV-4’s musik og Vokalensemblet Vigdis’ vokal dannedes en fælles svævende lyd, som understregede drømmenes mystik og bandt koncertens enkelte dele sammen til en helstøbt oplevelse uden afbrydelser.

 

Koncerterne blev opført tre gange i Brønshøj Vandtårn (København) den 6. og 7. oktober 2023. Den 13. oktober 2023 afsluttede vi koncertrækken med en række optrædender i Solbjerg Kirke (Frederiksberg) til Kulturnatten 2023, hvor Lars Egegaard Sørensens smukke lysdesign fyldte kirkerummet.

 

Koncertrækken blev støttet af William Demant Fonden, Toyota-Fonden, Tømmerhandler Vilhelm Bangs Fond, Louis-Hansen Fonden, Erda og Christian Schrøders Fond & Gramex-midlerne.

Poster_SomIDrømme_tilinsta.png

Forår 2022

VIGDIS; En sang til
min veninde

I foråret 2022 optrådte VIGDIS med koncertrækken En sang til min veninde.

Koncerten var sammensat af et repertoire, som afspejlede forskellige sider af venskab og det at være kvinde og menneske i verden. 

Vi opførte blandt andet Caroline Shaws stærke værk; "So Quietly", Marie-Claire Saindons værk; "Terre Neuve" samt flere værker arrangeret af sangere i koret. 

Koncerten blev fremført i alt fem gange, med den sidste koncert på Ærø i Rise Kirke under den årlige sommerturné.

Ensangtilminveninde2022_Insta+FB.png
bottom of page