top of page

Vi arbejder ambitiøst og kreativt med musikken som vores evige fælles udgangspunkt.
 

Profil

Grundlag

Vokalensemblet Vigdis er et ambitiøst, ungt kvindekor, som blev grundlagt i sommeren 2020.

I Vigdis løfter vi i fællesskab. Det er på den baggrund, vi har valgt at tage det oldnordiske navn Vigdis; Vig betyder kamp, og dis betyder gudinde eller søster.

 

Vi er et kvindekor, der klangligt adskiller sig fra andre etablerede amatørkor i landet. Vi stræber efter en nordisk lyd med nerve, som både kan være kraftfuld og moden, men også sårbar, let og afrundet. Alle vores sangere er klassisk trænede.

 

Kvinderne i Vigdis er vidt forskellige, men deler en fælles kærlighed til musikken og et ønske om at udbrede den til alle, der har lyst til at lytte.

Repertoire

Vores repertoire henvender sig til et bredt publikum, og en del af vores formål er at formidle et varieret repertoire for derigennem at introducere nye publikummer til den musik, vi elsker. Repertoiret rummer derfor både velkendte sange og lieder fra den danske sangskat og vores nabolande, klassiske og moderne værker - gamle som nye - og rytmisk musik oversat til korarrangementer.

Organisering

Vi er en forening, hvor alle medlemmer bidrager til korets virke og sociale sammenhold ved at byde ind med egne kompetencer og erfaringer, herunder ved udvikling, planlægning og afvikling af koncerter, rejser, PR, fondsansøgning, booking etc.

Vi har en bestyrelse med flad struktur og en dirigent, som deltager i bestyrelsesarbejdet samt musikalsk planlægning, ledelse og udførelse af vores projekter.

DSC_4675.jpg
april, 2023.jpg

Anne-Terese Sales

Dirigent &
musikalsk ledelse

Anne-Terese Sales er uddannet hørelærepædagog fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og korleder fra Syddansk Musikkonservatorium. Hun har siden 2010 haft et bredt virke som dirigent og hørelærepædagog. Udover at være dirigent for Vokalensemblet Vigdis er Anne-Terese Sales chefdirigent for Sankt Annæ Pigekor, hvor hun med pædagogisk og fagligt overskud leder korets 140 talentfulde sangere.

bottom of page