top of page
DSC03219.jpg

Afsluttede projekter

Our Collection

Poster_SomIDrømme_tilinsta.png

Oktober 2023

Som i drømme

I efteråret 2023 afholdt Vokalensemblet Vigdis koncertrækken 'Som i drømme', som satte drømme i fokus. Koncerternes forløb skulle afspejle en søvncyklus: Fra den indledende overgang til sovende tilstand; over de fragmentariske sanseindtryk og synsbilleder, der udspiller sig i drømmestadiet; til den lille opvågning, før hele seancen gentager sig.

 

På lydsiden blev koret suppleret af lyddesigner Nina Vadsholt, som under kunstnernavnet NV-4 skaber smukke klangbilleder gennem en blanding af elektroniske lydeffekter og sang. I mødet mellem NV-4’s musik og Vokalensemblet Vigdis’ vokal dannedes en fælles svævende lyd, som understregede drømmenes mystik og bandt koncertens enkelte dele sammen til en helstøbt oplevelse uden afbrydelser.

 

Koncerterne blev opført tre gange i Brønshøj Vandtårn (København) den 6. og 7. oktober 2023. Den 13. oktober 2023 afsluttede vi koncertrækken med en række optrædender i Solbjerg Kirke (Frederiksberg) til Kulturnatten 2023, hvor Lars Egegaard Sørensens smukke lysdesign fyldte kirkerummet.

 

Koncertrækken blev støttet af William Demant Fonden, Toyota-Fonden, Tømmerhandler Vilhelm Bangs Fond, Louis-Hansen Fonden, Erda og Christian Schrøders Fond & Gramex-midlerne.

Februar/marts 2023

Farvel til madonna

I februar og marts 2023 var Vokalensemblet Vigdis en del af teaterforestillingen FARVEL TIL MADONNA på Teater Republique (Østerbro). Forestillingen er skabt af det kunstneriske studio How to Kill a Dog

FTM-05-1400x933.jpg

Forår/sommer 2022

VIGDIS; En sang til min veninde

I foråret og sommeren 2022 bød Vokalensemblet Vigdis på koncertrækken 'VIDGIS; En sang til min veninde'. Det var vores koncert til hinanden i Vigdis og til veninderne i vores liv, og hvor vi tematiserede det kvindefællesskab, som Vigdis er. Repertoiret satte fokus på kvindelige komponister og sangskrivere.  


De fem koncerter i københavnsområdet blev afholdt løbende i foråret/forsommeren 2022, først i Solbjerg Kirke (Frederiksberg) og siden i Sions Kirke og Præstebro Kirke (København) samt i Vestkirken (Ballerup). 


Forløbet blev afsluttet med en tur til Ærø, hvor vi sang koncert i Rise Kirke den 13. august 2024. På turen fik vi også rig mulighed for at fokusere på hinanden og dyrke musikken i idylliske omgivelser i Ærøskøbing og Marstal.

bottom of page